Mentás-joghurtos hideg uborkaleves (fogyókúrás leves forró nyári napokra)

>> 2009. május 1., péntek

Hozzávalók két adaghoz:

50 dkg apró, édesebb uborka, 2 cikk fokhagyma, 1 teáskanál olivaolaj, pár csepp citromlé, őrölt bors, 2 pohár natúr joghurt (2x150 g), néhány szál friss kaporlevélhajtás szár nélkül, friss 10 nagy fodormentalevél.

Elkészítés:
Egy kisebb tál aljára öntsük bele a joghurtot, néhány csepp citromlevet, az olivaolajat, némi sót és őrölt borsot, majd keverjük simára.

Az uborkát hámozzuk meg, nagylyukú reszelőn gyaluljuk vékony csíkokra. A levét nyomkodjuk bele a joghurtba, és keverjük el benne, s tegyük bele az uborkareszeléket is. Szórjuk meg a tetejét finomra vágott kapor- és mentalevelekkel. 

Hűtsük le alaposan.

A nyári hőségben igazán finom és hűsítő, mellette könnyű a gyomornak.

  © Free Blogger Templates Joy by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP