Rakott édeskömény (fogyókúrás egytálétel)

>> 2009. május 1., péntek

Hozzávalók két adaghoz:

2 gumó (kb. 50-60 dkg) édeskömény, 1 pohár natúr joghurt (150 v. 175 g), 30 dkg paradicsom, őrölt feketebors, 1 vöröshagyma, 30 dkg csirkemell, 1 tojás, egy maroknyi finomra metélt petrezselyemzöld, só, 10 dkg barnarizs, némi ét- vagy olivaolaj.

Elkészítés:
A leveleitől megfosztott gumókat egészben dobjuk bele sós, forrásban lévő vízbe, majd hűtsük ki őket. A paradicsomokról húzzuk le a héját, majd vágjuk a húsát apró kockákra. A vöröshagymát is metéljük finomra. A barnarizst főzzük ki sós vízben, s csepegtessük le.

Egy tűzálló tál alját kenjünk ki olajjal. Halmozzuk bele a kisebb darabokra vágott gumók, a paradicsom-, és a hagymakockák keverékét, s sózzuk meg enyhén ezt a réteget. Erre tegyük a főtt rizst. Takarjuk be sózott-borsozott csirkemellszeletekkel. Ezt szórjuk meg apróra vágott petrezselyemzölddel, majd öntsük rá a kevés sóval, borrsal ízesített joghurtnak és a tojásnak a keverékét. 

A tálat toljuk 40-50 percre közepes hőfokozatra állított, előmelegített sütőbe.

  © Free Blogger Templates Joy by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP