Töltött paprika

>> 2009. április 10., péntek

Hozzávalók két napra vagy két személyre:

4 hatalmas, tölteni való paprika, 20 dkg zsírszegény darált (pulyka)hús, 5 dkg rizs, 3 dl paradicsomlé vagy egy nagy konzerves sűrített paradicsom, 1 teáskanálnyi étolaj, csapott evőkanálnyi finomliszt vagy teljes kiőrlésű liszt, 1 kisebb tojás, némi folyékony, főzésálló édesítőszer, 1 kisebb fej vöröshagyma, só.

Elkészítés:
A rizst átmossuk és félig megpároljuk, majd összegyúrjuk a darált zsírszegény hússal, sóval, borssal és tojással. A masszát beletöltjük a kicsumázott paprikákba. Egy nagyobb lábosba beleöntjük a paradicsomlevet vagy a vízzel felhígított sűrítményt, megsózzuk, beletesszük egészben a hagymát és a paprikákat. Alacsony lángon főzzük őket. Kevés olajból és a lisztből rántást készítünk, majd belekeverjük a paradicsomos mártásba. Amikor jól átfőttek a töltött paprikák, a hagymát kidobhatjuk. Utólag némi édesítőszerrel ízletesebbé tesszük.

Adagonként egy közepes szem héjában főtt krumplit tálaljunk.

  © Free Blogger Templates Joy by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP