Kolozsvári rakott káposzta

>> 2009. április 10., péntek

Hozzávalók két adaghoz vagy két napra:

30 dkg darált, zsírszegény pulykahús, 0,5 kg savanyú káposzta, 2 közepes vöröshagyma, 5 dkg rizs, egy darabka (kb. 5x5 cm-es) füstölt szalonna megmosott bőre, 1 teáskanálnyi étolaj, 1 pohár zsírszegény tejföl vagy natúr joghurt (150-175 g), őrölt bors, csombor, kevéske kapor, só.

Elkészítés:
A hagymát apró kockákra vágjuk és kevéske olajon, gyors keverés mellett pirosra sütjük. Beletesszük a szalonna felkockázott bőrét, a darált húst, rámorzsoljuk a csombor felét, sózzuk, borsozzuk, paprikázzuk. Felöntjük fél pohár vízzel és puhára pároljuk. 

A túl savanyú káposzta levét átmossuk, ha kevésbé savanyú, elég csak kinyomkodni a lé egy részét, összekeverjük némi finomra metélt kaporral és a maradék csomborral. 

Külön tálban megpároljuk a rizst. A káposzta felét egy nagyobb tűzálló tálba tesszük, egyenletesen. Ráterítjük a párolt rizs egyik felét, erre rátesszük a párolt darált húst, befedjük a maradék rizzsel. Rárakjuk a megmaradt káposztát. Sóval, pirospaprikával ízesített tejföllel vagy natúr joghurttal meglocsoljuk. Kicsit rásegítünk villával a rakásra: a tejfölnek, joghurtnak le kell folynia a tál aljáig. Közepes fokozaton az egészet átsütjük.

  © Free Blogger Templates Joy by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP