Pisztráng joghurtos mártásban

>> 2009. április 10., péntek

Hozzávalók két napra vagy két adaghoz:

50 dkg pisztráng (két kisebb hal), egy evőkanálnyi étolaj, 1 tojás sárgája, 1 pohár zsírszegény natúr joghurt (150 g), egy kevéske liszt, 2 dl fehérbor, 1 citrom, szerecsendió, fehér bors, só, finomra metélt petrezselyem.

Elkészítés:
A halakat megtisztítjuk, besózzuk, némi olajjal kikent tűzálló edényben, sütőben, 1 dl bort ráöntve pároljuk kb. 15-20 percig. A mártást ezen idő alatt úgy készítjük, hogy kevéske vajon vagy étolajon megpirítunk kb. 2 dkg lisztet, felengedjük a másik decinyi borral, elkeverjük a joghurttal, ízesítjük sóval, némi reszelt szerecsendióval, fehérborssal, kevéske metélt petrezselyemzölddel. Felforraljuk, kihűtjük, majd elkeverjük benne a tojás sárgáját és nagyon kevés reszelt citromhéjat.

Citromkarikákkal díszítve, a halat a mártással leöntve tálaljuk. Köretnek fogyasszunk párolt barnarizst.

  © Free Blogger Templates Joy by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP