Pisztráng joghurtos mártásban
>> 2009. április 10., péntek
Hozzávalók két napra vagy két adaghoz:
50 dkg pisztráng (két kisebb hal), egy evőkanálnyi étolaj, 1 tojás sárgája, 1 pohár zsírszegény natúr joghurt (150 g), egy kevéske liszt, 2 dl fehérbor, 1 citrom, szerecsendió, fehér bors, só, finomra metélt petrezselyem.
Elkészítés:
A halakat megtisztítjuk, besózzuk, némi olajjal kikent tűzálló edényben, sütőben, 1 dl bort ráöntve pároljuk kb. 15-20 percig. A mártást ezen idő alatt úgy készítjük, hogy kevéske vajon vagy étolajon megpirítunk kb. 2 dkg lisztet, felengedjük a másik decinyi borral, elkeverjük a joghurttal, ízesítjük sóval, némi reszelt szerecsendióval, fehérborssal, kevéske metélt petrezselyemzölddel. Felforraljuk, kihűtjük, majd elkeverjük benne a tojás sárgáját és nagyon kevés reszelt citromhéjat.
Citromkarikákkal díszítve, a halat a mártással leöntve tálaljuk. Köretnek fogyasszunk párolt barnarizst.