Fogyókúrás adriai zöldségkrokett
>> 2009. április 11., szombat
Hozzávalók két adaghoz:
10 dkg (egy nagyobb) sárgarépa, 1 közepes karalábé, 2 szem közepes burgonya, 5 dkg gomba, 10 dkg káposzta, 1 szelet teljes kiőrlésű rozskenyér, 2 tojás, egy teáskanálnyi olivaolaj, só, bors, egy kevés tej, zsemlemorzsa.
Elkészítés:
Az apróra vágott zöldségeket némi olivaolajon és vízben megpároljuk. A kenyérszeletet kockákra aprózzuk és olivaolajon megpirítjuk, majd a párolt zöldségekhez adjuk. Az egész tojásokat elkeverjük 1 evőkanál prézlivel, minimális tejjel, a párolt zöldségekkel, a fűszerekkel és homogén masszává gyúrjuk. Egy órányi pihentetés után nedves kézzel kis pogácsákat formázunk belőlük. Sós vízben addig főzzük ezeket, amíg fel nem jönnek a víz felszínére. Egy edényben a főzési idő alatt kis oliván megpirítunk két evőkanálnyi morzsát, s a leszűrt krokettekre szórjuk.