Fogyókúrás bigos (litván recept, káposztás egytálétel)

>> 2009. április 11., szombat

Hozzávalók a székely káposzta lengyel-litván, diétás kiadásához, két adagra tervezve:

20 dkg savanyú káposzta, 25 dkg fejeskáposzta, 2 paradicsom, 2 fej csiperkegomba, 2 db 1 cm-es vastagságú füstölt kolbász, 15 dkg darált zsírszegény hús, egy evőkanál étolaj, 1 kisebb fej vöröshagyma, 5 dkg aszalt szilva, egy evőkanálnyi (teljes kiőrlésű) liszt, 1 dl vörösbor, 1 nagyobb cikk fokhagyma, só, bors, pirospaprika, majoranna.

Elkészítés:
Előző este beáztatjuk a szilvát és a savanyú káposztát. Másnap feltesszük ezeket főni a vékony cikkekre vágott fejeskáposztával, a borral és 1 dl vízzel. Egy másik edényben felforrósítjuk az étolajat és belerakjuk a kevéske kolbászt és a húst, amelyet kifehérítünk, fűszerezzük pirospaprikával, sóval, a pépesített fokhagymával, borrsal, némi majorannával, beletesszük a héjától megfosztott paradicsomot, a laskára vágott gombát, egy kevéske vizet öntünk rá és lefedve puhára pároljuk.

A megfőtt káposztát megszórjuk kevéske liszttel és összekeverjük a húsos egyveleggel. Kb. 15 percig főzzük együtt őket.

Igazán akkor finom, ha minimum 3 napot érik a bigos hűvös helyen. Készíthetjük csak savanyú-, vagy csak édeskáposztából is.

  © Free Blogger Templates Joy by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP