Fogyókúrás csirkepiláf (bolgár módra)

>> 2009. április 11., szombat

Hozzávalók két adaghoz:

2 nagyobb csirkecomb, 1 evőkanál olivaolaj vagy étolaj, 1 nagyobb fej vöröshagyma, 3 közepes paradicsom, 2 nem csípős zöldpaprika, 15 dkg rizs, só, pirospaprika, babérlevél, 1 tyúkhúsleveskocka.

Elkészítés:
A combokról lenyúzzuk a bőrét, majd félbe vágjuk és besózzuk őket. Az olajon megpirítjuk a hagymát, majd néhány percig hirtelen sütjük a csirkedarabokat, felengedjük vízzel, beledobjuk a babérlevelet és a húsleveskockát. Félig puhára pároljuk, majd kiemeljük a babérlevelet.

A combokat a lével együtt egy tűzálló agyagtálba vagy jénai edénybe öntjük. Beleszórjuk az átmosott rizst, a héjától megfosztott, nagyobb darabokra vágott paradicsomot, a felcsíkozott zöldpaprikát. Sózzuk, borsozzuk, meghintjük pirospaprikával. Kicsit több vízzel engedjük fel az egészet, mint amennyi már ellepné. 25-30 percre közepes hőfokú sütőbe tesszük, félidőig letakarva, majd a fedőt levéve sütjük.

  © Free Blogger Templates Joy by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP