Fogyókúrás marhaszelet paradicsommártással recept
>> 2009. április 13., hétfő
Hozzávalók két napra vagy két adaghoz:
Négy nagyobb szelet, zsírszegény marha színhús (kb. 40 dkg), 1 teáskanálnyi étolaj, 1 nagy üveges paradicsompüré, egy púpozott evőkanál teljes kiőrlésű rozsliszt, só, bors, 1 gerezd fokhagyma, 1 kisebb vöröshagyma.
Elkészítés:
A hússzeleteket kiklopfoljuk és kevéske olajon, víz és só hozzáadásával megpároljuk. Amikor puha, kivesszük a lábasból, és a maradék kevéske levére ráöntjük a lisztet, a paradicsompürét, 5 dl vizet, némi sót, borsot, a fokhagymát és a kisebb vöröshagymát egészben. Addig főzzük, amíg a hagyma meg nem puhul és a mártás be nem sűrűsödik . Ha szükséges, némi édesítőszerrel édesítjük, majd a húst visszatesszük melegedni a mártásba, a hagymát és a fokhagymát pedig kivesszük.
Tálalás: adagonként két kisebb szem héjában főtt krumplival.