Fogyókúrás hamburger recept
>> 2009. április 13., hétfő
Hozzávalók két darab hamburgerhez:
2 db 55 grammos teljes kiőrlésű rozslisztből készült zsemle, 20 dkg zsírszegény darált pulykahús, mustár, köménymag, reszelt vöröshagyma, 1 tojás fehérje, 1 teáskanálnyi prézli, olivaolaj, bors, só, pirospaprika, paradicsompüré, ízlés szerint zöldségek.
Elkészítés:
A darált pulykahúst ízesítjük egy teáskanálnyi mustárral, sóval, borssal, édes pirospaprikával, egy teáskanálnyi reszelt vöröshagymával, őrölt köménymaggal, elkeverjük a tojásfehérjével és a prézlivel. Két lapos húspogácsát formázunk. Némi olivaolajon mindkét oldalát megsütjük ezeknek, majd konyhai papírkendővel felitatjuk róla az esetleges felesleges zsiradékot.
A zsemléket elfelezzük és a belső részeiket kicsit megsütjük, majd belehelyezünk zsemlénként egy-egy húspogácsát. Ízesítjük mustárral, paradicsompürével, zöldségekkel (hagymakarika, paradicsomszeletek, jégsaláta, zsenge retek, káposzta stb.) ízlés szerint. Hasábburgonya helyett tálalhatjuk akár zsírszegény, friss zöldségekből készült salátával is.