Grúz csirkecomb (fogyókúrás recept)
>> 2009. április 13., hétfő
Hozzávalók két adaghoz:
2 csirkecomb, 1 dl fehér bor, 2 őszibarack, 1 kisebb vöröshagyma, 1 citrom, 1 teáskanálnyi vaj vagy étolaj, só, bors, mustár.
Elkészítés:
A csirkecomboknak leszedjük a bőrét és kétfelé vágjuk, sóval, borssal bedörzsöljük. Pillanatra felforrósított vajba dobjuk és víz hozzáadásával puhára pároljuk. Ha már puha, tálra tesszük, és a visszamaradt szaftban átsütjük a félbevágott, kimagozott őszibarackokat a felkarikázott hagymával. Egy evőkanályni bort elkeverünk egy kiskanál mustárral és a citrom levével, majd a barackokra öntjük, hozzáadjuk a többi bort, a csirkét visszahelyezzük, s néhány percig együtt pároljuk. Főtt barnarizssel tálaljuk.