Fogyókúrás falafel (csicseriborsó-fasírt) recept
>> 2009. április 14., kedd
Hozzávalók:
30 dkg hántolt, tisztított csicseriborsó, 1 közepes vöröshagyma, 2-3 gerezd fokahgyma, egy nagyobb csipet őrölt bors, ugyanennyi őrölt koriander (ha nem szeretjük az ízét, helyettesíthetjük kevéske őrölt köménnyel és piros paprikával is), só, két evőkanál olivaolaj.
Elkészítés:
A csicseriborsót előző este beáztatjuk, s másnap vízben puhára főzzük, majd leszűrjük. Ha kihűlt, akkor turmixgéppel pépesítjük az apróra vágott hagyma, fokhagyma, a többi fűszer és kb. 2,5 dl víz társaságában. A masszát apró lapocsákra formázzuk golyó helyett, s egy jó minőségű serpenyőben süssük meg őket lassan a felforrósított olivaolajon. Ha kisültek, tegyük őket szalvétára, hogy a felesleges zsiradékot ne fogyasszuk el. Tálaljuk sok-sok salátával és chiliszósszal.