Fogyókúrás töltött cukkini recept

>> 2009. április 14., kedd

Hozzávalók két adaghoz vagy két napra:

1 közepes, kb. 60 dekás, már kemény cukkini, 20 dkg darált zsírszegény pulykahús, 1 paradicsom,  1 zöldpaprika, 1 kisebb vöröshagyma, fél bögre párnolt (barna)rizs, 1 evőkanál finomra metélt petrezselyem, 2 evőkanál zsemlemorzsa, 1 evőkanálnyi olivaolaj, só bors.


Elkészítés:
A cukkinit megmossuk, félbe vágjuk és kibelezzük. Az üregeket megsózzuk, s megszórjuk prézlivel. (A zöldség álljon legalább fél órát enyhén sósan, így könnyebben megpuhul.)

A vöröshagymát finom kockára vágjuk, megpirítjuk egy evőkanálnyi olivaolajon és kifehérítjük benne a darált húst. A húst puhára pároljuk, de félidőben beleöntjük a lehéjazott, majd felkockázott paradicsomot és a felkockázott paprikát. Az egyveleget végül hintsük meg apróra vágott petrezselyemmel, sóval, borssal. Vegyítsük el benne a párolt rizst, kavarjuk össze és töltsük meg a masszával a cukkinit.

A tök tetejét szórjuk meg kevés zsemlemorzsával és fújjuk be olivaolajjal vékony rétegben. Ezután a cukkinit tegyük egy sütőlemezre vagy tepsibe. Sütőben süssük közepes fokozaton kb. 20-25 percig.

  © Free Blogger Templates Joy by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP