Fogyókúrás padlizsánkrém recept

>> 2009. április 14., kedd

Hozzávalók két adaghoz:

1 kisebb padlizsán, 30 dkg gyalult cukkini vagy tök, 1 pici vöröshagyma, fél pohár natúr joghurt, egy teáskanál mustár, 2 gerezd fokhagyma, só bors, egy teáskanál olivaolaj.

Elkészítés:
A padlizsánt megmossuk, egészben sütjük kb. 15 percig közepes fokozaton, kihűtjük, felbontjuk, kibelezzük és a húsát (héjastul) felkockázzuk. A gyalult tököt kinyomkodjuk és minimális olivaolajon megpároljuk. Ha puha, hűtsük ki és keverjük el a padlizsánkockákkal. Egy botturmix segítségével pépesítjük a keveréket. A pépesített fokhagymát és a nagyon finomra metélt hagymát belerakjuk a mixbe, s alaposan elkeverjük benne a joghurtot és a mustárt, majd sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Hűtsük le, majd tálaláskor vastagon kenjük teljes kiőrlésű lisztből készült, pirított rozskenyér-szeletekre. Fogyasszunk mellé paradicsomot, retket, paprikát, zöldhagymát.

  © Free Blogger Templates Joy by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP