Fogyókúrás káposztaleves recept
>> 2009. április 15., szerda
Hozzávalók két adaghoz:
egy kisebb fej káposzta (kb. 0,5 kg), 1 kisebb vöröshagyma, egy teáskanálnyi olivaolaj, 1 cikk fokhagyma, fél db leveskocka felfőzve 2 dl vízzel, 1 dl zsírszegény tej, 1 tojássárgája, só, őrölt bors, reszelt szerecsendió.
Elkészítés:
A káposzta leveleit leszedjük a torzsáról, megmossuk, s megszárítjuk. A vöröshagymát és a fokhagymát megpucoljuk és felaprítjuk finom kockákra, majd felhevített oliván üvegesre pirítjuk ezeket. Hozzáadjuk a káposztalapukat és felöntjük a leveskockából főzött lével. Felforraljuk, s kb. 10 percig alacsony hőfokozaton pároljuk a káposztát. A tejet alaposan elkeverjük a tojássárgájával, beleöntjük a levesbe (a tűzhely legyen alacsony lángon), majd alaposan belekavarjuk a levesbe, majd az edényt levesszük a tűzről. Sóval, borssal, szerecsendióval ízesítsük ízlés szerint, de kerülhet bele őrölt köménymag is.