Fogyúkúrás aszalt szilvás céklasaláta recept

>> 2009. április 15., szerda

Hozzávalók:

1 fél bio citrom, 1 teáskanál méz, egy doboz natúr joghurt (150 g), só, bors, 1 teáskanál olivaolaj, 1 evőkanál (csípős) mustár, 3 dkg darált dió, 1 savanykás alma, 5 nagyobb szem aszalt szilva, 3 nagyobb (kb. 50 dkg) cékla, só.

Elkészítés:
A céklát héjában, a "farkincájával" együtt megfőzzük, majd kihűtjük, meghámozzuk és lereszeljük (hosszú, vékony csíkokra). Amíg hűl a zöldség, citromot megmossuk, a héját lereszeljük és a levét kifacsarjuk és elkeverjük a joghurttal. Belekerül némi só, bors, a mustár, a darált dió, a méz és az olivaolaj. Az almát meghámozzuk és felkockázzuk, az aszalt szilvát felaprítjuk. Végül a gyümölcsöket elvegyítjük a céklareszelékkel és összekeverjük az öntettel. Hűtőben tároljuk egy-két óráig, hogy az ízek összeérjenek.

  © Free Blogger Templates Joy by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP