Kukoricás paradicsomsaláta csirkemellkockákkal (fogyókúrás recept)

>> 2009. április 15., szerda

Hozzávalók két adaghoz:

25 dkg csirkemellfilé, só, bors, 1 evőkanál olivaolaj, 50 dkg húsos, kemény, édes paradicsom, 15 dkg csemegekukoricia, , két szál újhagyma, szárított bazsalikom, szárított oregánó, 1 evőkanál ecet, 1 gerezd fokhagyma.

Elkészítés:
A csirkemellet megtisztítjuk, majd (természetesen bőr nélkül) egészben megpároljuk sós, borsos vízben. Ha kihűlt, 1x1 cm-es kockákra vágjuk. A paradicsomot megmossuk, a mellhez hasonló méretűre felkockázzuk. Az újhagyma a zöld részével együtt kerüljön felkarikázásra. A kukoricát tegyük felhasználásra késszé (öntsük le a cukros levét a konzervnek, főzzük meg, ha mirelit stb.). A négy összetevőt összekeverjük egy salátás tálban. Megsózzuk, borsozzuk, meghintjük bazsalikommal és oregánóval, rászorjuk a felaprított fokhagymát, leöntjük az olajjal és az ecettel és óvatosan átforgatjuk. Hűtőben tároljuk két-három órán át.

  © Free Blogger Templates Joy by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP