Fogyókúrás zöldbabos csorbaleves recept

>> 2009. április 19., vasárnap

Hozzávalók két adaghoz:

30 dkg konyhakész zöldbab, 1 pici fej vöröshagyma, 1 nagyobb sárgarépa, 1 nagyobb petrezselyemgyökér, 2 tojás, 2 teáskanál olivaolaj, 15 dkg nagyon sovány füstölt sonka, kevéske bors, só, némi metélt petrezselyem.

Elkészítés:
A felforrósított olivaolajon megpirítjuk a kis csíkokra felvágott sonkát, majd hozzáadjuk a finomra metélt vöröshagymát és az apró kockákra vágott sárgarépát. Fél percig így sütjük, mert a sárgarépa szép színt fog adni a levesnek. Hozzátesszük a zöldbabot és az apróra vágott petrezselyemgyökeret, felöntjük kb. 2 dl vízzel és kb. 15 percig együtt pároljuk őket - némi só kíséretében. Mikor már minden hozzávaló megpuhult, felengedjük kb. 4-5 dl vízzel, utólag megsózzuk, borsozzuk és felfőzzük. Tálaláskor kerüljön a tányér aljára egy-egy nyers tojás, s erre merjük a forró levest, majd a tetejét szórjuk meg finomra metélt petruskával.

  © Free Blogger Templates Joy by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP