Fogyókúrás töltött karalábé recept

>> 2009. április 19., vasárnap

Hozzávalók két adaghoz:

4 db zöld, zsenge karalábé (ökölnyi nagyságúak), 15 dkg sovány darált hús (pl. pulyka), 7 dkg rizs, friss zöld kapor, majoranna, só, bors, 1 pohár natúr joghurt (150-175 g), 1 tojás, egy csapott evőkanál teljes kiőrlésű liszt, teáskanálnyi citromlé, bors.

Elkészítés:
A karalábékat hámozzuk meg. A tetejének egy kisebb részét vágjuk le késsel, és egy kiskanál segítségével kanalazzuk ki a belső részt, a zöldség burka kb. 1 cm vastag legyen. A karalábé kikanalazott belsejét ne dobjuk ki. A nyers rizs, hús, só, bors és majoranna keverékével töltsük meg őket. Tegyük egy nagyobb átmérőjű lábasba, majd öntsük fel annyi vízzel, hogy éppen ellepje. A fővővizébe tegyünk kevéske sót és két szál friss kaprot, aztán lassú tűzön pároljuk puhára. 

Ha megfőttek a karalábék, emeljük ki őket a kaporral együtt, majd a lisztből, joghurtból, tojásból készült habarással sűrítsük be a maradék főzővizet. Némi citromlével tegyük savanykássá. Vigyázzunk, hogy ne kapódjon össze a tojás, ezért vegyük alacsonyra a tüzet és kavargassuk a mártást folyamatosan! Ha készen van, tegyük vissza a karalábékat. Tálaljuk frissen metélt kaporral meghintve.

  © Free Blogger Templates Joy by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP