Füstölt makrélás burgonyasaláta (fogyókúrás recept)

>> 2009. április 19., vasárnap

Hozzávalók két adaghoz:

egy zsugorfóliás füstölt makréla (kb. 25 dkg), 4 kisebb szem krumpli, 1 vöröshagyma, 1 teáskanál olivaolaj, 1 piros kaliforniai paprika, 1 kisebb jégsaláta, 1 pohár natúr joghurt (150 v. 175 g), 4 szem fekete olivabogyó, kevéske frissen metélt petrezselyemzöld,  egy teáskanál mustár, bors, 1 főtt tojás sárgája, némi édesítőszer.

Elkészítés:
A krumplit sós vízben héjastul megfőzzük, kihűtjük és egyszer egy centis kockákra vágjuk. A vöröshagymát felkarikázzuk és besózzuk, majd egy óra múlva átmossuk a karikákat. A halról lehúzzuk a bőrét, és a húst leszedjük a vázról. A paprikát és a jégsalátát felcsíkozzuk. A haldarabkákat összekeverjük egy salátás tálban a többi hozzávalóval és az olivaolajjal, majd hamis tartármártást (a joghurtot összekeverjük a főtt tojás pépesített sárgájával, ízesítjük folyékony édesítőszerrel, borssal, sóval, kevéske mustárral) öntünk rá. A tetejét megszórjuk finomra metélt petrezselyemmel és felaprított olivabogyókkal, majd a tálat másfél órára a hűtőszekrénybe tesszük letakarva.

  © Free Blogger Templates Joy by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP