Fogyókúrás töklepény recept
>> 2009. április 19., vasárnap
Hozzávalók két adaghoz:
50 dkg gyalult főzőtök, némi friss kapor, 2 közepes szem főtt burgonya jól áttörve, 3 tojás, 1 evőkanál teljes kiőrlésű liszt, 4 nagy hajszálvékonyra szelt, nagyon sovány füstölt hús, 1 pohár natúr joghurt (150 v. 175 g), 1 evőkanál étolaj, só, fehérbors.
Elkészítés:
A gyalult tököt megpároljuk fél evőkanál étolajon, s enyhén megsózzuk. Amikor nagyjából kihűlt, összekeverjük a főtt, összetört krumplival, a liszttel és a 3 tojással, beleszórunk némi friss, apróra metélt kaprot és ízlés szerinti mennyiségben sót, fehérborsot, majd egy kis olajjal kikent kisebb tepsi aljára tesszük a masszát egyenletesen.
A tetején arányosan eloszlatjuk a natúr joghurtot, s betakarjuk a füstölt hússal. Forró sütőben süssük készre. Jól illik hozzá a fokhagymás paradicsomsaláta.