Töltött csirke görög módra

>> 2009. április 8., szerda

Hozzávalók négy személyre:

1 nagy csirke (kb. két kg), 3 db (kb. 10-15 dkg) csirkemáj és szív, egy evőkanál étolaj, 2 evőkanál fenyőmag (amit helyettesíthetünk manduladarabokkal is), 1 dl (fél pohár) rizs, 10 dkg mazsola, só, bors, finomra metélt kapor, méz.

Elkészítés:
A csirkét megtisztítjuk, a tollpihéket leégetjük róla. A fenyőmagot vagy a mandulát minimális olajon barnára sütjük. Egy másik edényben, szintén kevés zsiradékon átsütjük a megtisztított, apróra vágott belsőségdarabokat, hozzátesszük a rizst és a (nem előre beáztatott) mazsolát, felengedjük egy pohár (2 dl) vízzel, sózzuk (a szárnyas máját lehet főzés közben sózni), borsozzuk, ízesítjük kevéske apróra metélt friss kaporral. A tölteléket addig pároljuk, amíg a rizs meg nem puhul, s végül elkeverjük a fenyőmaggal.

A rizses egyveleget a csirke hasüregébe töltjük. Kb. 40-50 percig grillezzük. Ezen idő alatt egy teáskanálnyi mézből, ugyanennyi étolajból és vízből, sóból és némi borsból keveréket készítünk. A csirkét kivesszük a sütőből, bekenjük a fűszeres lével, visszatesszük a forróságba, s pirosra sütjük.

Tálalhatjuk felkockázott jégsalátával vagy tzatzikivel.

  © Free Blogger Templates Joy by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP