Juhtúróval töltött paprika
>> 2009. április 8., szerda
Hozzávalók két személyre vagy két napra:
2 piros és 2 zöld nagy kaliforniai paprika, 30 dkg juhtúró, 2 tojás, petrezselyemzöld, liszt, kevéske étolaj.
Elkészítés:
A paprikákat megmossuk és kicsumázzuk. A túrót összekavarjuk két egész tojással, finomra metélt (kb. két evőkanálnyi) petrezselyemzölddel, egy teáskanálnyi étolajjal és egy evőkanálnyi liszttel, majd a paprikákba töltjük. (A paprika teteje lesz az alja, így ha nem állna meg, picit vágjunk le a domború részekből, viszont vigyázzunk, nehogy lyuk képződjön, mert kifolyhat a töltelék!) Kevéske olajjal bekenjük a zöldség testét (vagy olajfújóval lespricceljük őket), és forró sütőben kb. 20 percig grillezzük azokat. Melegen tálalva vagy a hűtőszekrényben kifagyasztva is finom csemege.