Gdanski saláta

>> 2009. április 8., szerda

Hozzávalók két adaghoz vagy két napra:

4 nagyobb darab, ecetes lében tartósított hering (ruszli), 25 dkg krumpli (apróbb szeműek), 25 dkg sárgarépa (2 db átlagos méretű), 10 dkg csiperkegomba, 3 db átlagos méretű csemegeuborka. Öntet: 100 g zsírszegény natúr joghurt (picit több, mint fél doboz), 1 cikk fokhagyma, szerecsendió, édesítőszer, mustár, őrült bors.

Elkészítés:
A héjában megfőtt burgonyát, a főtt sárgarépát, az egészben megfőzött gombát és a csemegeuborkát vékonyan felkarikázzuk, lecsepegtetjük. A ruszliról leöntjük a levét és felcsíkozzuk, összekeverjük a zöldségekkel és enyhén megsózzuk. Az öntethez összevegyítjük a joghurtot, a fokhagymapépet, egy teáskanálnyi mustárt, néhány csepp folyékony édesítőszert, némi sót, őrölt borsot és egy késhegynyi reszelt szerecsendiót. Ezt öntjük a salátaalapra, majd néhány órán keresztül a hűtőben hagyjuk összeérni az ízeket.

  © Free Blogger Templates Joy by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP