Bolognai spagetti brokkolival
>> 2009. április 7., kedd
Hozzávalók két adaghoz vagy két napra:
30 dkg darált pulyka felsőcombfilé, 1 nagy konzerves paradicsompüré vagy friss paradicsom, 2 cikk fokhagyma, 1 kisebb vöröshagyma, 2 szegfűszeg, bors, oregánó, bazsalikom, kakukkfű, ketchup, teáskanálnyi étolaj, só, 15 dkg teljes kiőrlésű lisztből készült spagetti, 30 dkg brokkoli.
Elkészítés:
A darált húst kevés ét- vagy olivaolajon megpirítjuk, sózzuk, majd megpároljuk. Ráöntjük a paradicsompürét, belereszeljük a fokhagymát és a vöröshagymát, beletesszük az olaszos fűszereket. Némi ketchuppal (esetleg kevéske cukorral/édesítőszerrel) ízletessé tesszük (ha nem lenne a paradicsompüré édeskés) és folyamatos kevergetés mellett rottyanásig főzzük.
Eközben a brokkolit enyhén sós vízben vajpuhára főzzük, s a spagettivel is hasonlóan elbánunk. A zöldséget minimális olivával pürésítjük és összekeverjük a tésztával. Erre szedjük rá a bolognai mártást.