Grillezett csirkemell "nyers lecsóval"

>> 2009. április 7., kedd

Hozzávalók két adaghoz vagy két napra:

40 dkg filézett csirkemell (+ ehhez ízlés szerint fűszerkeverék), 30 dkg (kb. 15 db) kemény koktélparadicsom, 1 piros kaliforniai paprika, 1 kisebb (vagy egy fél fej) édes, nem csípős vöröshagyma, 1 zöld kaliforniai paprika, 1 teáskanál olivaolaj, 1 cikk fokhagyma, őrölt bors, só, ecet, minimális cukor.

Elkészítés:
A csirkemellet megtisztítjuk, nagyobb szelekere vágjuk, megforgatjuk a fűszerekben, néhány órára állni hagyjuk, majd meggrillezzük vagy megpároljuk.

A megmosott paradicsomot, a paprikákat és a megtisztított vöröshagymát vékony karikákra vágjuk és megsózzuk. Elkeverjük az olivaolajjal, ráreszeljük a fokhagymát és néhány órára a hűtőbe tesszük. Amikor összeértek az ízek, némi levet leöntünk a zöldségekről, kevéske cukorral, őrölt borssal, ecettel ízesítjük és a hússal tálaljuk.

  © Free Blogger Templates Joy by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP