Grillezett csirkemell "nyers lecsóval"
>> 2009. április 7., kedd
Hozzávalók két adaghoz vagy két napra:
40 dkg filézett csirkemell (+ ehhez ízlés szerint fűszerkeverék), 30 dkg (kb. 15 db) kemény koktélparadicsom, 1 piros kaliforniai paprika, 1 kisebb (vagy egy fél fej) édes, nem csípős vöröshagyma, 1 zöld kaliforniai paprika, 1 teáskanál olivaolaj, 1 cikk fokhagyma, őrölt bors, só, ecet, minimális cukor.
Elkészítés:
A csirkemellet megtisztítjuk, nagyobb szelekere vágjuk, megforgatjuk a fűszerekben, néhány órára állni hagyjuk, majd meggrillezzük vagy megpároljuk.
A megmosott paradicsomot, a paprikákat és a megtisztított vöröshagymát vékony karikákra vágjuk és megsózzuk. Elkeverjük az olivaolajjal, ráreszeljük a fokhagymát és néhány órára a hűtőbe tesszük. Amikor összeértek az ízek, némi levet leöntünk a zöldségekről, kevéske cukorral, őrölt borssal, ecettel ízesítjük és a hússal tálaljuk.