Színes halsaláta
>> 2009. április 1., szerda
Hozzávalók
2 tonhalkonzerv (sós lében lévő pici tonhaldarabok, 2x160 g) 1 zöld és 1 piros kaliforniai paprika, 10 dkg csemegeuborka, egy kis gumó zeller, egy kisebb jégsaláta, só, törött bors, 1 főtt tojás, törött bors, citromlé, egy evőkanál natúr joghurt, egy kanál csemegekukorica.
Elkészítés
Apró, vékony csíkokra vágjuk a két paprikát, a jégsalátát és a csemegeuborkákat. A zellert lereszeljük, a tojást apró darabokra vágjuk. Az apróra feldarabolt halat összekeverjük ezekkel a zöldségekkel, a kukoricával és a tojással.
A joghurtot megízesítjük kevéske (egy-két teáskanálnyi) friss citromlével, sóval, borssal, majd ráöntjük a halsalátára, ezután óvatosan összevegyítjük. Két órán keresztül hagyjuk az ízeket összeérni a hűtőben.