Csirkés-gombás rizs szójaszósszal

>> 2009. április 1., szerda

Hozzávalók

10 dkg rizs, 20 dkg filézett csirkemell (vagy pulyka mellfilé, -combfilé), 10 dkg zsenge zöldborsó, 2-3 nagyobb (10 dkg) csiperkegomba vagy ennek megfelelő mennyiségű laska, egy szál újhagyma, petrezselyemzöld, egy kisebb fej vöröshagyma, szójaszósz, só, olivaolaj, sáfrány.

Elkészítés
A vöröshagymát felkockázzuk, s minimális oliván üvegesre pároljuk. A csirkemellett felcsíkozzuk, a gombát megtisztítjuk, nagyobb darabokra vágjuk, majd a hagymán puhára pároljuk némi víz hozzáadásával mindkettőt, majd egy teáskanálnyi szójaszósszal ízesítjük. Eközben a zöldborsóból, rizsből, kevés olivaolajból, a sáfrányból, a zöldhagymából és némi finomra metélt petrezselyemzöldből színes rizibizit készítünk (el ne felejtsük megsózni). 

A két ételt összekeverjük egy nagyobb tálban még melegen, és néhány percig hagyjuk összeérni az ízeket.

  © Free Blogger Templates Joy by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP