Tojásos zöldségtokány recept (fogyókúrás húspótló recept)

>> 2009. április 27., hétfő

Hozzávalók két adaghoz:

3 nagyobb vagy 4 kisebb főtt tojás, 1 kisebb fej vöröshagyma, fél evőkanályni étolaj, 1 nagy zöld kaliforniai paprika, 1 nagy piros kaliforniai paprika vagy pritaminpaprika, 1 kisebb paradicsom, 2 szál közepes méretű sárgarépa, 2 szál közepes méretű petrezselyemgyökér, 10 dkg zsenge zöldborsó, némi finomra metélt petrezselyemzöld, csipetnyi só, őrölt köménymag, feketebors, őrölt pirospaprika.

Elkészítés:
Az étolajban megpirítjuk a kockára vágott hagymát, beleszórjuk a pirospaprikát, amelynek "kiolvasztjuk" a színét. Belehelyezzük a megtisztított, apró kockákra vágott gyökérzöldségeket és a paprikákat. Belekerül a héjától megfosztott paradicsom is. Némi víz és só hozzáadásával, fedő alatt pároljuk a hozzávalókat puhára. A főzési idő utolsó ötödében kerüljön a fazékba a zöldborsó, a petrezselyemzöld, csipetnyi köménymag és feketebors is. Végül óvatosan keverjük el a tokányban az apró kockákra vágott főtt tojást.

Tálaljuk kifőzött, "egészségesebb" fajta tésztával.

  © Free Blogger Templates Joy by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP