Lecsós rakottas (fogyókúrás recept sok zöldséggel)

>> 2009. április 27., hétfő

Hozzávalók két adaghoz:

3 nagyobb, húsos zöldpaprika, ugyanennyi paradicsom, egy 30 dkg-os, még puha és fényes cukkini, 4 közepes szem héjában főtt burgonya, 30 dkg csirkemellfilé, pirospaprika, egy evőkanálnyi étolaj, só, 1 nagy fej vöröshagyma.

Elkészítés:
A cukkinit megmossuk, fél centi széles karikákra vágjuk és enyhén besózzuk. A zsiradékon a kockára vágott hagymát megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a karikákra vágott paradicsomot és paprikát, a szokásos módon lecsót készítünk.

Ha elkészült a lecsó, egy kisebb tűzálló tál alján elkenünk a szaftból egy evőkanálnyit. A következő sorrendben tegyük le a rétegeket: karikákra vágott főtt krumpli, cukkinikarikák, a lecsó fele, a sózott és borsozott csirkemellfilé-szeletek, a lecsó másik fele. A tetejére öntsünk két evőkanálnyi vizet. Fólia vagy fedő alatt süssük előmelegített, forró sütőben 30-35 percig, majd anélkül további 10-15 percig.

  © Free Blogger Templates Joy by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP