Kora nyári gazdag zöldségkrémleves (fogyókúrás recept)

>> 2009. április 28., kedd

Hozzávalók két-három adaghoz, az étel főételként (is) fogyasztható:

A friss zöldségek közül a következők: 2 sárgarépa, 2 kisebb újborgonya, 2 szál petrezselyemgyökér, 1 kisebb újkaralábé, 10 dkg zsenge zöldborsó, 1 pici fej kelkáposzta (kb. 10-15 dkg), 10 dkg zsenge zöldbab, 1 vöröshagyma, petrezselyem- és zellerzöld, továbbá 30 dkg sovány hús (csirke- vagy pulykamell például, bőr nélkül), bors, só, 2 zöldségleveskocka, 1 tojás sárgája, 1 pohár natúr joghurt (150 g), fél citrom leve, 1 evőkanál liszt, egy teáskanálnyi (oliva)olaj.

Elkészítés:
A vöröshagymát metéljük nagyon apró kockákra, majd az olajon rövid ideig süssük. Tegyük hozzá a kockákra vágott sárgarépát, így színesebb lesz a leves. Öntsük fel 2 dl vízzel, és tegyük a fazékba a zöldborsó kivételével az összes, szintén apró kockákra vágott zöldséget és a hasonló méretűre szabdalt húst. Fedő alatt, lassú tűzön hagyjuk párolódni, kb. 15 percig, majd öntsük fel egy liter vízzel. Adjuk hozzá a két leveskockát és a zsenge zöldborsót, ha a leves felforrt, majd főzzük további 10 percig (a zöldségek semmiképp se főjenek szét!). Hintsük meg a tetejét a finomra vágott zöldfűszerekkel.

A lisztet kavarjuk simára a tojás sárgájával (a fehérjére nincs szükség), majd adagoljuk hozzá a joghurtot. Ezzel habarjuk be a levest. Főzzük gyakori kevergetés mellett további öt percig, majd kapcsoljuk le alóla a lángot. Ízesítsük őrölt feketeborssal, esetleg még sóval. Végül préseljük bele a fél citrom levét, s hagyjuk fedő alatt érlelődni.

  © Free Blogger Templates Joy by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP