Gazdag tavaszi sóskakrémleves (fogyókúrás kiadásban)

>> 2009. április 28., kedd

Hozzávalók két adaghoz:

30 dkg alaposan megtisztított friss sóska (esetleg mirelit), 1 nyers tojás sárgája, 2 egész főtt tojás, só, őrölt fehér bors, őrölt szerecsendió, 4 kisebb szem újburgonya, só, pirospaprika, friss kapor, 1 babérlevél, friss kakukkfű, 1 pohár kefír vagy natúr joghurt (150 vs. 175 g), 1 evőkanál liszt, 10 dkg sovány csirkemellsonka, pár csepp folyékony édesítőszer.

Elkészítés:
Az újkrumplit megtisztítjuk, majd félbe vágva megfőzzük őket sóval és a babérlevéllel ízesített vízben. A sóskát apró csíkokra vágjuk és kevés vízen megfonnyasztjuk (zsiradék teljesen felesleges alá). Ha már pépszerű, akkor megszórjuk egy leheletnyi őrölt csemegepaprikával és felöntjük 7 dl vízzel (ízlés szerint a leveleket botturmixszal még pépesebbé tehetjük). Tegyük a levesbe a leszűrt burgonyakockákat. A víz felforrta után sűrítsük be a kefírből, a tojássárgájából és a lisztből készült habarással, majd néhány perc rotyogtatás után sózzuk meg és ízesítsük fehérborssal, kevés őrölt szerecsendióval, még kevesebb kakukkfűvel és kaporral.

Tálaláskor halmozzuk a sóskaleves tetejére a vékony szeletekre vágott főtt tojást és a felcsíkozott csirkemellsonkát. Langyosan fogyasszuk. (Ha Ön is hozzászokott az édesebb sóskamártáshoz és -leveshez, Kedves Olvasó, nyugodtan édesebbé teheti folyékony édesítőszerrel a lét.)

  © Free Blogger Templates Joy by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP