Olaszos májrizottó (kalóriaszegény, gyors és finom főétel recept)

>> 2009. április 28., kedd

Hozzávalók két adaghoz:
15 dkg barnarizs, 4 db csirkemáj (szív nélkül), 1 pritaminpaprika, két evőkanál sűrű és édes paradicsompüré, friss petrezselyemzöld, 1 kisebb fej vöröshagyma, 2 teáskanálnyi olivaolaj, 15 dkg zsenge zöldborsó, 1 bébicukkini (puha, fényes, kb. 20 dkg), 1-2 levél friss bazsalikom (esetleg  egy teáskanálnyi szárított), só, bors.

Elkészítés:
A rizst enyhén sós vízben megfőzzük. A csirkemájat alaposan megtisztítjuk, majd felcsíkozzuk. A vöröshagymát felkockázzuk, s megfonnyasztjuk az olivaolajon. Kevéske víz hozzáadásával a zsiradékon megpároljuk a májcsíkokat. A megpuhult májat sózzuk, borsozzuk, hozzátesszük a kisebb kockákra vágott cukkinit és paprikát, a friss zöldborsót és a péppé nyomott fokhagymát, illetve a bazsalikomlevelet és egy kisebb maroknyi, apróra szabdalt friss petrezselyemzöldet. Fedő alatt pároljuk 8-10 percig némi víz hozzáadásával, majd további 5 percig, hogy a víz nagy része elpárologjon. Ha készen vagyunk, keverjük el a zöldséges májjal a lecsepegtetett rizst és a paradicsompürét.

(Az autentikus olasz verzióban friss paradicsom szerepel, de ha ezt adjuk hozzá a sűrítmény helyett, akkor a főzési idő megnyúlik.) 

  © Free Blogger Templates Joy by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP