Gombás-kelkáposztás rakottas (fogyókúrás egytálétel

>> 2009. április 27., hétfő

Hozzávalók két adaghoz:

30 dkg csiperkegomba, 1 kis fej vöröshagyma, őrölt feketebors, só,  1 cikk fokhagyma, pirospaprika, két teáskanálnyi olaj, egy kisebb fej (kb. 30-40 dkg) kelkáposzta, 15 dkg barnarizs, 1 pohár natúr joghurt (150 vagy 175 g), 1 tojás.

Elkészítés:
A megtisztított gombát laskára vágjuk, majd a hagymán, egy kevéske olivaolajon, só, bors, fokhagyma hozzáadásával pörköltöt készítünk belőle. A rizst és a kelkáposztát külön-külön edényekben, enyhén sós vízben megfőzzük (egyik se legyen túl puha).

Egy kisebb tűzálló tál alját kikenjük a másik teáskanálnyi olajjal. Néhány felaprított kellevéllel béleljük ki a tál alját, erre halmozzuk a rizs felét. Ráöntjük a gombás pörköltöt. Erre következik a rizs másik fele, amelyet enyhén megsózunk, megborsozunk. Végül a tetejét takarjuk be a maradék kelkáposzta-vagdalékkal, és locsoljuk meg a joghurt, a tojás és kevéske só keverékével. Közepes hőfokozaton süssük pirulásig.

  © Free Blogger Templates Joy by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP