Fogyókúrás brokkolipüré recept
>> 2009. április 26., vasárnap
Hozzávalók két adaghoz:
50 dkg brokkoli, 1-2 cikk fokhagyma, só, őrölt bors, fél pohár (kb. 80 g) natúr joghurt, egy teáskanálnyi olivaolaj (vagy étolaj).
Elkészítés:
A brokkolit megtisztítjuk, rózsáira szedjük, lábasba tesszük, majd felöntjük vízzel és megsózzuk. Fedő alatt addig pároljuk lassú tűzön, amíg a víz nagy része elpárolog. Ekkor hozzáadjuk a joghurtot, a pépesített fokhagymát, némi őrölt borsot és összetörjük a zöldséget. Egy-két percig hagyjuk még a tűzön, s kevergessük serényen.
A brokkolipüré jól illik például a párolt vagy grillezett tengeri halfilékhez, de sovány reszelt sajttal meghintve önmagában is fogyasztható főétel gyanánt.