Mustáros nyúlcomb zöldségágyon (fogyókúrás recept)

>> 2009. április 26., vasárnap

Hozzávalók két adaghoz:

két sovány nyúlcomb, szemes feketebors, ecet, babérlevél, egy kis fej hagyma, fokhagyma, 2 közepes cékla, 2 közepes burgonya, 40 dkg (kb. 3 db) sárgarépa, 2 vastagabb petrezselyemgyökér, 1 közepes méretű zsenge karalábé, 1 evőkanál étolaj, só, bors, szárított vagy friss kakukkfű, mustár, ételízesítő, őrölt köménymag.

Elkészítés:
A combokat megtisztítjuk, majd egy jól zárható dobozba tesszük. Felöntjük vízzel, majd adunk hozzá egy evőkanál ecetet, beleteszünk két babérlevelet, egy karikára vágott hagymát, 1 cikk fokhagymát, s néhány szem egész borsot. Két-három napig hagyjuk pácolódni a hűtőszekrényben a felhasználás előtt.

A zöldségeket megtisztítjuk, majd nagyobb kockákra vágjuk és egy kisebb tepsibe vagy sütőtálba tesszük. Rácsepegtetünk némi étolajat és fél decinyi vizet, megszórjuk enyhén ételízesítővel és köménymaggal. A nyúlcombokat megmossuk, megsózzuk, bekenjük vékonyan mustárral, meghintjük borssal és kakukkfűvel. A húst a zöldségágy tetejére helyezzük. Lefedve süssük 50 percig közepes hőfokozaton, majd további 15 percig fólia / fedő nélkül.

  © Free Blogger Templates Joy by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP