Almás csirkemellsaláta (fogyókúrás recept)

>> 2009. április 26., vasárnap

Hozzávalók két adaghoz:

2 közepes méretű, kemény, piros színű alma, 1 nagy vagy két kisebb sárgarépa, 30 dkg csirkemell, 1 pohár (150 vagy 175 g) natúr joghurt, 1 kezeletlen citrom, bors, só, egy kisebb jég- vagy fejessaláta.

Elkészítés:
A csirkemellet sós vízben megfőzzük (mellékelhetünk hozzá néhány szem egész feketeborsot is), kihűtjük, majd apró kockákra vágjuk. A meghámozott almát hasonló méretűre kockázzuk, a pucolt répát nagy lyukú reszelőn lereszeljük, a megmosott és lecsöpögtetett salátát csíkokra daraboljuk. Az öntethez a joghurtba belereszelünk némi citromhéjat, majd elkeverjük a citromlével, sózzuk, borsozzuk. Egy salátástálban pedig óvatosan elkeverjük a hozzávalókat, majd behűtjük.

  © Free Blogger Templates Joy by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP