Rizses csirkemell őszibarackkal (fogyúkúrás nyári főétel recept)

>> 2009. április 25., szombat

Hozzávalók két adaghoz:

40 dkg csirkemell-filé, 10 dkg rizs, só, bors, őrölt fahéj, őrölt szegfűszeg, 5 nagy édes őszibarack, 1 teáskanál olivaolaj.

Elkészítés:
A csirkemellet (vagy pulykamellet) kis csíkokra vágjuk, majd kevés oliván, pici víz hozzáadásával félig megpároljuk.

Mind az öt őszibarack magját kivesszük, s meghámozzuk őket. Három darabot egy turmixgépben pépessé mixelünk, kettőt pedig kis kockákra vágunk. Az átmosott rizst a félig puha húsra szórjuk, majd ráöntjük a barackpürét, illetve kb. 1,5 dl vizet. Sózzuk, borsozzuk, meghintjük kevéske fahéjjal és szegfűszeggel. Amikor felforrt a víz, belehelyezzük a barackkockákat is. A rizst nagyon-nagyon alacsony tűzön, fedő alatt pároljuk puhára.

  © Free Blogger Templates Joy by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP