Fogyókúrás túrós almasaláta recept

>> 2009. április 21., kedd

Hozzávalók két adaghoz:

15 dkg zsírszegény túró, 4 db közepes méretű savanykás alma, 10 dkg gépsonka csirkemellből, fél pohár (80 g) joghurt, snidling, folyékony édesítőszer, citromlé, 1 evőkanál mustár, 1 főtt tojás, só, őrölt fehérbors.

Elkészítés:
Az almát félbevágjuk, kiszedjük a magházát és (héjjal együtt) vékonyra felcsíkozzuk, majd kevéske citromlével leöntjük. Hasonló méretűre felvágjuk a sonkát, a főtt tojás fehérjét, s a túróval elvegyítjük ezeket. A mártáshoz összenyomkodjuk a főtt tojás sárgáját, elkeverjük a  joghurttal, a mustárral, a sóval, néhány csepp édesítővel és némi fehérborssal, majd a salátára borítjuk. Ezt a salátát nem muszáj behűteni, mert szobahőmérsékleten finom.

  © Free Blogger Templates Joy by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP