Fogyókúrás rakott karfiol recept
>> 2009. április 21., kedd
Hozzávalók két adaghoz:
60 dkg tisztán mért karfiolrózsa, 4 főtt tojás, 1 pohár (150 v. 175 g) natúr joghurt, só, bors, 4 szelet nagyon sovány füstölt sonka, kevéske étolaj.
Elkészítés:
A rózsáira szedett karfiolt sós vízben megfőzzük (nem túl puhára), majd leszűrjük. Egy kisebb tepsit vagy tűzálló tálat némi olajjal kikenünk, és a rózsák felét egyenletesen beletesszük. Ráhalmozzuk a keményre főtt tojások karikáit, erre terítjük a sonkát. A következő réteg a karfiol másik fele, amit sózunk, borsozunk. Öntsük fel fél dl vízzel, sózzuk, borsozzuk. Félidőig közepes hőfokozaton süssük alufóliával betakarva, majd vegyük ki a tálat, s öntsük a rakott étel tetejére a joghurtot. Már alufólia nélkül süssük készre.