Fogyókúrás répasaláta recept
>> 2009. április 21., kedd
Hozzávalók két adaghoz:
30 dkg csirkemellfilé, grill fűszerkeverék, kevéske étolaj, 3 db közepes sárgarépa, 3 nagy savanyú alma, 1 kis gumónyi zeller (kb. 10 dkg), só, bors, friss bazsalikom, 1 citrom, 1 teáskanál mustár.
Elkészítés:
A csirkemellet némi grillfűszerkeverék és víz hozzáadásával megpároljuk, majd kihűtjük és felcsíkozzuk A megtisztított répát és zellert, továbbá a meghámozott almát nagy lyukú reszelőn lereszeljük, s belevegyítjük a csirkemellcsíkokat. Sózzuk, borsozzuk, beletépkedünk néhány bazsalikomlevelet, s az egészet elkeverjük a citrom levével és egy kis mustárral. Hűtve fogyasszuk.
Tipp: fejessaláta-levelekbe töltve mutatós a tányéron!