Fogyókúrás rakott spenót recept
>> 2009. április 22., szerda
Hozzávalók két adaghoz:
45 dkg mirelit spenót (egy tömbnyi), 5 dkg zsírszegény sajt, 4 keményre főtt tojás, 15 dkg spagetti (az egészségesebb fajtából való tészta), reszelt szerecsendió, egy evőkanál teljes kiőrlésű liszt, 150 g natúr joghurt, bors, só, egy evőkanál olivaolaj.
Elkészítés:
A spagettit kisebb darabokra törjük és kifőzzük enyhén sós vízben, majd leszűrjük. A parajt egy lábasba tesszük és besűrítjük a liszttel, a joghurttal, fűszerezzük sóval, borssal és őrölt szerecsendióval.
A tésztát egy kis olajjal kikent sütőtálba tesszük. Ráhalmozzuk a spenót 4/5-t. Erre kerül a felkarikázott főtt tojás rétege. Megsózzuk, borsozzuk, majd betakarjuk a maradék parajjal, s rászórjuk a lereszelt sajtot a tetejére. Forró sütőben süssük 15-20 percig.