Zöldségekkel rakott tőkehal (fogyókúrás recept)
>> 2009. április 22., szerda
Hozzávalók két adaghoz:
40 dkg tőkehalfilé, 1 nagyobb vöröshagyma, 1 evőkanál olivaolaj, 3 szál sárgarépa, 1 nagyob zeller, 2 közepes szem burgonya, fokhagyma, 1 citrom, babérlevél, bors, 1 savanykásabb alma.
Elkészítés:
A burgonyát héjában megfőzzük. A laskázott hagymát és a fokhagymát az olivaolajon megpirítjuk, s rátesszük a nagyobb lyukú reszelőn lereszelt répát és zellert. Borrsal, babérlevéllel és sóval ízesítjük, majd kis víz hozzáadásával 10 percig pároljuk (a zöldségek félig kemények maradjanak).
A halfilét enyhén megsózzuk, borsozzuk és meglocsoljuk kevéske citromlével. A zöldség egyik felét egy kicsi tűzálló tálba tesszük, ráhelyezzük a lereszelt almát és a szintén lereszelt krumplit, a nyers halfilét, majd betakarjuk a párolt zöldség másik felével. Letakarva süssük 25 percig, majd a fedő / alufólia eltávolításával további 10 percig. Behűtve is finom!