Csőben sült padlizsán
>> 2009. április 9., csütörtök
Hozzávalók két napra vagy két adaghoz:
50 dkg padlizsán, 20 dkg krumpli, 20 dkg paradicsom, 2 nem csípős zöldpaprika, 2 közepes fej vöröshagyma, két evőkanál olivaolaj, só, őrölt bors, petrezselyemzöld, esetleg némi kefalotyri sajt (amit trappistával is helyettesíthetünk)
Elkészítés:
A burgonyát meghámozzuk. A padlizsánt, a megnyúzott paradicsomot és a paprikát ujjnyi vastag, nagyjából egyforma darabokra vágjuk és összekeverjük az olivaolajjal, némi sóval, borssal és finomra metélt petrezselyemmel. Az egyveleget beleöntjük egy jénaiba vagy egy agyagtálba. Forró sütőben lefedve, közepes hőmérsékleten kb. 50-60 percet sütjük, majd a grillfunkciót használva további 15-20 percet hagyjuk a forróságban. Ha nem vagyunk túl drasztikus diétán, némi reszelt sajtot is szórhatunk a zöldségek tetejére grillezés előtt.