Tonhalas penne
>> 2009. március 27., péntek
Hozzávalók két napra
15 dkg teljes kiőrlésű lisztből készült penne (tollhegytészta), ízlés szerint egy vagy két sós lében tartósított tonhalkonzerv (jó az apróra darabolt változat is), 15 dkg mirelit zöldségkeverék (pl. mexikói mix, francia mix), teáskanálnyi olivaolaj, három evőkanál édesebb fajta, sűrű paradicsompüré, kisebb vöröshagyma, két gerezd fokhagyma, némi bors, két szem szegfűszeg, oregánó, bazsalikom, kakukkfű.
Elkészítés
A tésztát kifőzzük, majd összekeverjük a csak enyhén sós vízben megpárolt zöldségkeverékkel.
Egy lábasban odateszünk kb. fél deciliter vizet, majd belekanalazzuk a paradicsompürét, beletesszük az olivaolajat és a lereszelt vöröshagymát. Két percig folyamatosan főzzük, majd pépesített fokhagymával, sóval és az ízlés szerinti mennyiségű fűszerekkel ízesítjük. A szószba belekeverjük a lecsepegtetett tonhaldarabokat, és gyakori kevergetés mellett forráspontig főzzük, majd a zöldséges tésztával óvatosan összekeverjük.
Tipp
Fogyaszthatunk mellé jégsalátadarabokat is.