Sajtos rakott karfiol
>> 2009. március 27., péntek
Hozzávalók két adaghoz
50 dkg karfiol, 30 dkg sovány, darált pulykacombfilé, egy kiskanálnyi 25%-os zsírtartalmú margarin, 3 dkg zsírszegény sajt, 2 tojás, szerecsendió, só, pirospaprika, egy teáskanál étolaj, két evőkanál sovány joghurt
Elkészítés
Enyhén sós vízben a karfiolt apró rózsákra szedve közepesen puhára főzzük (ne legyen vajszerű!). Eközben a teáskanálnyi étolajon lesütjük a pulykahúst, némi pirospaprikát, borsot és sót adunk hozzá, majd kevéske víz hozzáadásával puhára pároljuk.
A karfioldarabokat megszárítjuk. Egy agyagtálat kikenjük a sovány margarinnal, majd erre rátesszük a karfiol felét. Ráöntjük a párolt darált húst, és jön a következő karfiolréteg. A tetejét megsózzuk, borsozzuk, némi szerecsendióval meghintjük. A joghurtot összekeverjük a két tojással és a lereszelt sajttal, majd az étel tetejére öntjük. Forróra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a teteje piros nem lesz.
Tipp
Brokkolit is használhatunk karfiol helyett.