Fogyókúrás krumplisaláta

>> 2009. március 27., péntek

Hozzávalók

két átlagos méretű burgonya, 1 nagyobb fej lilahagyma, 3 keményre tojás, 1 db zsírszegény virsli, 1 dl sovány joghurt, édesítőszer, só, bors, két teáskanál mustár, némi ecet, egy kisebb darab savanyú uborka.

Előkészítés
A krumplikat héjában megfözzük, kihűtjük és meghámozzuk. A lilahagymát megpucoljuk, karikákra vágjuk, besózzuk, minimális ecettel összekeverjük. A virslit megfőzzük, és a tojással is ugyanezt tesszük, az állaga legyen kemény. A joghurtból, sóból, mustárból, édesítőszerből, borsból édeskésebb, hamis tartármártást készítünk (az ízén a "hamissága" alig fog érződni).

Elkészítés
Egy tálba kb. kétszer két centis darabokra vágjuk a burgonyát, összekeverjük a lilahagymával, a vékony karikákra vágott virslivel, krumpliéhoz hasonló méretűre aprított főtt tojásokkal, és a félszer fél centis formájúra felkockázott savanyú uborkával. Ráöntjük a tartármártást, óvatosan összekeverjük, s ha nem elég sós, teszünk még rá a fehér kristályokból. Hűtőszekrényben két órán keresztül érleljük. Kellemesen hidegen fogyasztható.



  © Free Blogger Templates Joy by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP