Tojásos-kukoricás rizssaláta (fogyókúrás saláta recept)
>> 2009. április 22., szerda
Hozzávalók két adaghoz:
20 dkg barnarizs, 2 főtt tojás, 1 pritaminpaprika, 1 konzerves csemegekukorica, 1 ecetes, csípős almapaprika, 3 hónapos retek, só, bors, egy evőkanál mustár, folyékony édesítőszer, 1 pohár natúr joghurt (150 g).
Elkészítés:
A barnarizst sós vízben megfőzzük, majd kihűtjük. A pritamin- és az almapaprikát, a főtt tojások fehérjét és a retket kis kockákra vágjuk, majd egy salátástálban összekeverjük ezeket a rizzsel és a lecsepegtetett kukoricával együtt.
A dresszinghez összetörjük a két főtt tojás sárgáit, s ezt belekeverjük a joghurtba, a mustárral, sóval, édesítővel, borssal együtt.
Óvatosan dolgozzuk össze az öntetet a salátával, majd hűtsük be az egészet.