Sárgarépás pulykakrokett (fogyokúrás feltét recept)
>> 2009. április 22., szerda
Hozzávalók két-három adaghoz:
20 dkg (2 szál) sárgarépa, 20 dkg darált, zsírszegény pulykahús, 5 dkg búzakorpa, 1 tojás, só, bors, pirospaprika, őrölt köménymag, finomra metélt petrezselyem, 1 kisebb cikk fokhagyma, kevéske reszelt hagyma, minimális étolaj.
Elkészítés:
A sárgarépát puhára pároljuk, majd lecsöpögtetjük és összetörjük. Elkeverjük a darált hússal, a korpával, a tojással, a pépesített fokhagymával, a reszelt hagymával és a fenti fűszerekkel. Henger alakú kroketteket formálunk a masszából, és kenőtollat, ecsetet vagy olajspray-t használva kevéske étolajjal vonjuk be őket. Alufóliába takarva süssük 30 percig a sütőben, majd 5 percig a fólia nélkül.