Csirkemelles-almás zöldségkrémleves (energiaszegény gazdag leves)

>> 2009. április 25., szombat

Hozzávalók két nagy adaghoz:

30 dkg csirkemell, 2 közepes sárgarépa, 1 szál petrezselyemgyökér, 1 kisebb darab zeller, 1 kisebb karalábé, só, 3 szem feketebors, 1 kisebb szem burgonya, 1 babérlevél, 1 citrom leve, 2 savanykás alma, 1 pohár (150 g) natúr joghurt, 1 evőkanál teljes kiőrlésű liszt, finomra metélt zeller- és petrezselyemzöld.

Elkészítés:
Kevés sós vízben puhára a csirkemellet és a kockákra vágott leveszöldségeket, illetve a krumplit. A főzővízbe tegyük bele a babérlevelet és a szemes borsokat is. Amikor megpuhultak a hozzávalók, a csirkemellett, a babérlevelet és a borsokat kivesszük, majd egy botturmixszal vagy villával pürésítjük a zöldségeket.

A pürét felengedjük egy liter vízzel, belehelyezzük a fazékba kockákra vágott almákat, s felfőzzük, ezután pedig besűrítjük a joghurtból és a lisztből készült habarással. Forraljuk kb. 3 percig.

Végül ízesítsük némi őrölt borssal, sóval, citromlével, keverjük bele a kockákra vágott mellfilét, s tálaláskor hintsük meg a leves tetejét némi finomra metélt petrezselyemmel.  

  © Free Blogger Templates Joy by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP